Doeke Boersma kijkt weer vooruit na faillissement GreenMo: 'We houden meer focus dan voorheen'

doeke boersma mo-ev

Door Bas Hakker – Gepubliceerd op: 17/04/2024

Wie dacht dat Doeke Boersma na het faillissement van GreenMo van het toneel verdwenen was, heeft het mis. Met zijn nieuwe onderneming MO-EV, die zich richt op de zakelijke markt van e-mobiliteit, is hij terug en hoe! Bedrijven als NY York Pizza en Domino’s zijn al aan boord voor hun elektrische bezorgmiddelen, en dat is nog maar het begin.

Van GreenMo naar MO-EV: een nieuw begin

Boersma, bekend van het opbouwen van een van de grootste Europese bedrijven in het verhuren van e-scooters en e-fietsen, zag zijn droom in duigen vallen toen GreenMo failliet werd verklaard. Maar wie denkt dat dit het einde was, vergist zich. “Het faillissement was een harde les, maar ik ben een ondernemer in hart en nieren. Opgeven is geen optie,” vertelt Boersma.

Wat ging er mis bij GreenMo?

Het verhaal van GreenMo is een verhaal van hoge pieken en diepe dalen. “Het faillissement was onnodig,” zegt Boersma. Door uitgestelde orders en een discussie met aandeelhouders over financiering kwam het bedrijf in zwaar weer. Maar Boersma is niet iemand die bij de pakken neerzit. “Ik heb veel geleerd van deze ervaring. Fouten die zijn gemaakt, zullen bij MO-EV niet meer voorkomen.”

De lessen van het verleden

Wat neemt Boersma mee uit deze ervaring? “Een goede partnerselectie en governance zijn cruciaal,” legt hij uit. Met MO-EV slaat hij een nieuwe weg in, met een scherpe focus op de zakelijke markt voor e-mobiliteit. “We richten ons nu op sectoren waar we echt het verschil kunnen maken: bezorgdiensten, de cargomarkt en mobiliteit voor ouderen.”

MO-EV: Een frisse start met een heldere visie

Met MO-EV begint Boersma opnieuw, maar dit keer met een schat aan ervaring en een heldere visie. Samen met mede-oprichter, zakenpartner en vriend van het eerste uur Theo Huijbreghts en klaar om de wereld te laten zien hoe je een uitdagende ervaring omzet in een kracht.

“We kiezen bewust voor focus. De fouten uit het verleden zijn leermomenten voor de toekomst. Ik ben trots dat veel mensen uit mijn vorige onderneming en partners weer met mij willen werken. Dat zegt toch iets.”

De toekomst: groen en gericht

Met MO-EV kijkt Boersma weer vooruit. “De toekomst is elektrisch, en wij gaan daarin een sleutelrol spelen. We hebben geleerd, we zijn klaar voor de uitdaging en we gaan ervoor met meer focus dan ooit tevoren.” De ambitie is duidelijk: de wereld veroveren, dit keer met een slimmere aanpak.

Wil je meer weten over MO-EV en de visie van Doeke Boersma op de toekomst van e-mobiliteit? Blijf ons volgen voor het laatste nieuws en updates!

Klik hier voor het complete rapport: Quote Doeke Boersma

Bron: Quote, Bas Hakker 17 april 2024