De smaak van Nederland in 2023: Het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl

De smaak van Nederland in 2023: Het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl

De smaak van Nederland in 2023: Het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl

Donderdag 30 november 2023, 15:40 CET

Als we kijken naar de culinaire reis die Nederland in 2023 heeft afgelegd, zien we een smaakvolle mix van traditie, innovatie en een groeiend bewustzijn voor duurzame keuzes. Dankzij de gegevens van Thuisbezorgd.nl, gebaseerd op miljoenen bestellingen, kunnen we deze reis in detail volgen. Van de nostalgische frikandel speciaal op nieuwjaarsdag tot de indrukwekkende opmars van vegan en vegetarische gerechten, de smaak van Nederland is divers en dynamisch.

Wat valt er op in de smaak van Nederland?

De analyse van Thuisbezorgd.nl onthult enkele fascinerende inzichten:

  • Speciaal nieuwjaar: De frikandel speciaal stond opnieuw aan de top van nieuwjaarsbestellingen, een bewijs van onze onveranderlijke liefde voor deze snack.
  • Koninklijke pizza: Na Koningsdag kiest Nederland massaal voor de eenvoud en comfort van een pizza margherita.
  • Samen is niet alleen: Bestellingen worden voornamelijk geplaatst in gezelschap, wat de sociale aard van maaltijden benadrukt.
  • Groen doen: Bijna een derde van alle bestellingen is nu vegetarisch of veganistisch, een duidelijk teken van een groene revolutie op ons bord.
  • Een echte zoetekauw: Met honderden desserts besteld door de grootste zoetekauw, blijkt maar weer hoe geliefd zoetigheden zijn in Nederland.

Dit overzicht toont niet alleen onze voorkeuren, maar ook de veranderingen in ons eetgedrag en de diversiteit van de Nederlandse keuken. Het is een spiegel van onze cultuur, gewoonten en de veranderende tijden.

De impact op horecaondernemers

Voor horecaondernemers biedt dit overzicht waardevolle inzichten. Het benadrukt het belang van flexibiliteit en het aanbieden van een breed assortiment dat inspeelt op de uiteenlopende en veranderende klantwensen. Of het nu gaat om het omarmen van de veganistische keuken of het perfectioneren van klassiekers zoals de frikandel speciaal; succes ligt in het luisteren naar en anticiperen op de smaak van Nederland.

Het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl is niet alleen een terugblik op wat was, maar ook een vooruitzicht op wat komen gaat. Het is een kans voor horecaondernemers om hun strategieën aan te passen en te innoveren, zodat ze niet alleen vandaag maar ook morgen de harten (en magen) van hun klanten kunnen winnen.

In een wereld waar de volgende maaltijd slechts een klik verwijderd is, zijn het de ondernemers die aandacht schenken aan deze trends en inzichten, die zullen blijven groeien en bloeien in de competitieve wereld van de horeca.

Conclusie: De smaak van Nederland in 2023 laat een land zien dat zijn culinaire horizonten blijft verbreden, terwijl het ook trouw blijft aan zijn klassiekers. Voor horecaondernemers ligt hier een schat aan mogelijkheden om te verkennen, te innoveren en te excelleren. Juist het bezorgen van maaltijden is nog steeds sterk groeiende en een kans voor horecaondernemers om in te stappen of uit te breiden. 

Klik hier voor het complete rapport: smaak van nederland 2023

Bron: Thuisbezorgd, donderdag 30 november 2023